Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Fehérvári út-Galambóc u.-Sopron út-Nagysurány u. tömbjére vonatkozó kerületi építési szabályzat módosítása

Újbuda   |   2022, június 16 - 12:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

ÉRTESÍTÉSA Bp. XI. kerület Újbuda Önkormányzata megbízásából elkészült a 11/2017. (V. 3.) XI.ÖK rendelet (Budapest XI. kerület, Ferencváros-Kelenföld vasútvonal – Budaörsi út – Kőérberki út – Egér út – Andor u. – Galvani út – Duna folyam által határolt terület) Fehérvári út – Galambóc utca – Sopron út – Nagysurány utca által határolt tömbre vonatkozó módosítása. Jelen módosítás a hatályos, 2017-ben elfogadott építési szabályzat koncepcióját, alapvetően nem érinti, kizárólag a területen lévő kereskedelmi egység számára külön építési övezet létrehozását célozza.

A településrendezési eszköz egyeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 41. §-a szerinti egyszerűsített eljárás formájában történik. A Kormányrendelet 29/A. §-a és a 9/2017. (III. 28.) XI. ÖK rendelet értelmében értesítem az érintett lakosságot és civil szervezeteket a terv közzétételéről.

A terv 2022. június 10-től 2022. június 28-ig megtekinthető az önkormányzat weblapján, a Településrendezési és Településképi Osztály felületén a készülő településrendezési eszközök címszó alatt. A tervvel kapcsolatos észrevételeket június 28-ig a foepitesz@ujbuda.hu e-mail címre várjuk.

A partnerségi egyeztetés helyi rendjéről szóló 9/2017. (III. 28.) XI. ÖK sz. rendelet 3. § (1) bekezdésének d) pontja értelmében tájékoztatom az érintett lakosságot és civil szervezeteket, hogy a Településrendezési és Településképi Osztály tárgyi tervvel kapcsolatosan lakossági fórumot tart 2022. június 20-án, hétfőn 16.30 órai kezdettel.

A lakossági fórum online lesz megtartva. Az érdeklődők a fórumhoz a Településrendezési és Településképi Osztály felületére belépve az alábbi linkre kattintva tudnak csatlakozni:


Fehérvári út-Galambóc u.-Sopron út-Nagysurány u. tömbjére vonatkozó

kerületi építési szabályzat módosítása
Budapest, 2022. május 30.


Tisztelettel:


Bódis Csaba

osztályvezető

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.