A Spin-Off Klub legutóbbi programján elhangzott, hogy Horváth Ferenc már a harmincas éveiben járt, amikor szakmát váltott, hogy cukrász feleségével családi vállalkozást indítson. Desszertőrült elektrotechnikusként több mint 30 éve alapította az egyik legsikeresebb magyar cukrászüzemet. A Horváth Cukrászda kisméretű, mindössze 48 négyzetméteres üzlethelyiséggel indult Újpesten a Petőfi utcai pavilonsoron és hosszú évek munkájával jutottak el addig, hogy az első üzlet mellé megnyithatták a ma már szintén nagy népszerűségnek örvendő rákospalotai Horváth Kertet. Négy éve az új, többszintes, kerthelyiséggel körülvett épületbe költözhetett a cukrászda központja. Harminc évvel ezelőtt négyen kezdték a munkát, ma pedig félszáznál több alkalmazottat foglalkoztatnak. Sikeres vállalkozóként Horváth Ferenc azt vallja, hogy az eredményeket a hagyományok tisztelete és a minőség közösen garantálja, de szerinte türelem kell egy üzlet és vállalkozás profiljának kialakításához.
Lánya, Horváth Eszter éppen szülei elfoglaltsága miatt határozta el, hogy ő nem lesz cukrász. Végül mégis pályát módosított és designer tudását kamatoztatva nyitotta meg a SUGAR! Design Cukrászdát, amely az idén az Év Boltja lett. A cukrászda üzleti modelljével, koncepciójával kapcsolatban elmondta, a vállalkozás központjában az innováció, a dizájn és a kommunikáció áll.
A SUGAR! sütikollekciója nem állandó, egy részük évente megújul: húsz-huszonkét sütemény kap új külalakot, textúrát, receptúrát. A helyiség enteriőrje is időről időre kiegészül egy-egy aktuális témát idéző falmatricával és egyéb dekorációs elemmel, új grafikával. Az elmúlt években különböző nagyvárosok mellett elképzelt mesevilág ihlette a kollekciót: Tokió, New York, Párizs mellett a vendégek a Candy Land világába is betekintést nyerhetnek.
T. K.