Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 7. szerda, Róbert

Érettségire ösztönző matematikaverseny indul

Újbuda   |   2020, január 15 - 15:03Nyomtatóbarát változatSend by email

Elindult a BME Természettudományi Kara által indított, 9-12. évfolyamosok érettségi felkészülését ösztönző matematikaverseny. A programhoz bárki, bármikor csatlakozhat a BME Alfa honlapon.

A Műegyetem karai által fenntartott BME ALFA interaktív gyakorlófelületen szervezett matematikaverseny célja, hogy motiválja a középiskolásokat a matematika érettségit megelőző időszakban. A pontverseny két részből áll: levelező szakaszban április 6-ig a kéthetente kitűzött, online elérhető feladatsorokat összesen hat fordulóban, az adott határidőig lehet megoldani. Az első forduló feladatait január 27-ig lehet beküldeni, a döntőt, amely egyben díjkiosztó is, a BME Matematika Intézetében tartják majd.

A versenyen érintett témakörök, a megoldandó feladatok az érettségire való felkészülésben segítenek, továbbá megmutatják a Műegyetemen is elvárt tudásanyagot akár a természettudományi, akár a műszaki, gazdasági területen továbbtanulásukat tervezőknek – mondta Lángné Lázi Márta, a BME Természettudományi Kar (TTK) Matematika Intézetének egyetemi docense, a verseny felelőse.

A vetélkedő nyitott, azaz bárki, bármikor, bármelyik kategóriába bekapcsolódhat, csatlakozni ingyenes regisztrációval lehet a BME Alfa honlapon.

forrás:BME