Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Emléktáblát avattak a Ménesi úti kulturális fesztiválon

Újbuda   |   2022, szeptember 20 - 09:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Utcabálnak indult, de a szervezők szerették volna kidomborítani a környék alkotóművészeti értékeit, ezért a tavaly debütált rendezvény kulturális fesztivállá nőtte ki magát.

Az önkéntes alapon, helyiek által szervezett programokhoz a Ménesi úton kívül a Molnár C. Pál Múzeum, a Medgyaszay István Emlékhely és Karinthy Villa, a Balla Villa, és a Kertészeti Egyetem gyönyörű kertjei biztosították a díszletet, ahol könnyűzenei koncerteket, képzőművészeti, irodalmi, színházi témájú beszélgetéseket, és gyerekprogramokat tartottak. A nap folyamán többször indítottak helytörténeti sétákat, az este pedig utcabállal zárult. Az eseményen felavatták az Egis gyógyszergyár elődjét vezető Balla Sándor gyógyszerész emléktábláját családi villájának kapuja előtt.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.