Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

ELTE: új tanszékindult az egytemen

Újbuda   |   2016, szeptember 6 - 13:47Nyomtatóbarát változatSend by email

Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék indult az ELTE Informatikai Karán. A nemzetközi együttműködés keretében alapított új tanszék a Deutsche Telekom támogatásával, a Magyar Telekommal és a Berlini Műszaki Egyetemmel együttműködésben már a 2016/17-es tanévben megkezdi munkáját.

Új, K+F+I orientált tanszék indult az ELTE Informatikai Karán az egyetem és a Deutsche Telekom Innovációs Laboratóriumának (Innovation Laboratories, T-Labs) együttműködésével. Az új, ipari tanszék oktatási és kutatási fókusza napjaink egyik legnépszerűbb területe, az adattudományok. A kezdeményezés keretében az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék mindennapi munkájában partnerként részt vesz a Berlini Műszaki Egyetem (Technische Universität Berlin), illetve a Magyar Telekom. A most induló tanszék célja, hogy – felismerve a legújabb technológiák által támasztott üzleti és társadalmi kihívásokat, – kézzelfogható tudást adjon azoknak a hallgatóknak, akik a leginkább dinamikusan növekvő iparágban, az infokommunikációban képzelik el jövőjüket.

A Deutsche Telekom AG (DTAG) jelenleg Európa vezető telekommunikációs cégeként németországi kutatóközpontjai mellett (Berlin, Darmstadt, Bonn) Izraelben (Beer Sheva) és az Amerikai Egyesült Államokban (Los Altos) működtet kutatólaboratóriumokat.

Az ELTE számára jelentős hozzáadott értékkel bír, hogy a Deutsche Telekom az új kutatóközpontját Budapesten, az ELTE keretein belül hozza létre, hosszú távon számos kutatási projektet biztosítva ezzel az egyetemnek, bevonva azt nemzetközi kutatói hálózatába.

Újbuda