Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. szerda, Orbán

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén

Újbuda   |   2020, július 21 - 17:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.

Elsőként Kamaraerdő zártkertjeiben zajlott az ellenőrzés, a XI. kerületi Rendőrkapitányság, Újbuda Közterület-felügyelete, Újbuda Polgárőr Egyesülete, a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft., a Polgármesteri Hivatal, valamint önkormányzati képviselők részvételével. Az akcióban hangsúlyos volt a környék hétvégi házaiba önkényesen beköltözők kiszűrése, az engedély nélkül zajló építkezések felderítése, az illegális hulladéklerakások és betörések megelőzése, a kóbor- vagy gondatlanul tartott állatok mentése. A hasonló, több terület összehangolt részvételét igénylő ellenőrzések folyamatosak lesznek, addig azonban a közterület-felügyelet látja el a hatósági feladatokat.

Ha ön olyan körülményt észlel, amelynek megoldása a helyi közösség érdekét szolgálja, közérdekű bejelentését megteheti azt a 06 80 852-832, ingyenesen hívható telefonszámon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Vadvirágos rétek Újbudán  

Folytatódik a tavaly elindított Vadvirágos Budapest program: idén a tapasztalatok alapján kissé változtak a kijelölt területek, amelyek a 6 millió négyzetméter intenzíven fenntartott fővárosi gyepnek összesen 4,5 százalékát teszik ki.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.