Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Elkezdődött az őszi nagytakarítás

Újbuda   |   2020, október 12 - 16:06Nyomtatóbarát változatSend by email

A XI. kerület Újbuda Önkormányzata az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével őszi  nagytakarítási akciót szervez október 26. és december 4. között.

Helyeszínek:

KELENFÖLD OKTÓBER 26–30.
LÁGYMÁNYOS NOVEMBER 2–4.
GELLÉRTHEGY NOVEMBER 5–6.
SZENTIMREVÁROS NOVEMBER 9–11.
ALBERTFALVA NOVEMBER 12–17.
ŐRMEZŐ, DOBOGÓ NOVEMBER 18–23.
KELENVÖLGY, PÉTERHEGY NOVEMBER 24–26.
PÉTERHEGY, KŐÉRBEREK–TÓVÁROS NOVEMBER 26–27.
GAZDAGRÉT NOVEMBER 30–DECEMBER 2.
SASAD, SASHEGY DECEMBER 3–4.

A XI. Kerület Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. idén is megszervezi őszi nagytakarítási programját a kerület közterületein. Bízunk abban, hogy újra közös erővel dolgozhatunk lakókörnyezetünk szebbé tételéért, a házak előtti kertek és járdák megtisztításáért.


LAKOSSÁGI VESZÉLYES ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉKOK GYŰJTÉSE:

Kizárólag november 14., 8–12 óráig 

LEADHATÓ: toner, festék, tinta, ragasztó és gyanta, fáradt olaj, halogénmen-tes oldószer, szennyezett csomagolási hulladék, szórófejes/hajtógázas palack, gumiabroncs, gumihulladék, savas ólomakkumulátor, növényvédőszer maradék, fénycső, hűtőgép (kompresszorral), étolaj és zsír, lejárt gyógyszer, szárazelem, elektronikai hulladék (pl. háztartási gép, számítógép), képcsöves hulladék (monitor, tv).

HELYSZÍNEK: 

• Gazdagtér: Rétköz utca–Torbágy utca sarok

• Őrmező: Cirmos utcai parkoló

• Alberfalva: Fehérvári út–Vegyész utca sarka

• Szentimreváros: Edömér utcai parkoló

• Kelenföld: Vahot–Wartha Vince utca sarok

• Kelenvölgy: Hunyai Mátyás út–Kővirágsor sarok (buszforduló)

A zöldhulladék környezetbarát felhasználási módját, a komposztálást továbbra is szeretnénk népszerűsíteni a lakosság körében, ezért Önkormányzatunk térítésmentesen biztosítja a lakosságnak (XI. kerületi lakcímkártya bemutatása szükséges) a 90x90x90 centiméteres, fából készült komposztáló kereteket, amelyekből minden társasház és családi ház 1-1 darabot igényelhet. 

A keretek átvételére ‒ a készlet erejéig ‒ 2020. október 30. és december 4. között van lehetőség minden pénteken 10–14 óra között a Hunyadi János út 14. szám alatt. Érdeklődni a (+36-1) 372-76-98-as

telefonszámon lehet.

A kerületi lakosok az előző évek gyakorlatához hasonlóan továbbra is igényelhetnek zöldhulladék-gyűjtő zsákokat. A megtelt zsákokat az FKF Zrt. ingyenesen szállítja el (november 26. napjáig), kérjük, egyszerűen csak helyezzék el a szemetes edények mellett. A zsákok ‒ 2020 október 26. és november

25. között ‒ az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. Hamzsabégi út 60. szám alatti székhelyén vehetők át hétfőtől csütörtökig 9–16 óra között a készlet erejéig. Érdeklődni a (+36-1) 372-76-98-as telefonszámon lehet.

KÉRJÜK, ÉLJENEK A SZERVEZÉS ÁLTAL BIZTOSÍTOTT LEHETŐSÉGEKKEL, HOGY MÉG

TISZTÁBB, ZÖLDEBB ÉS EGÉSZSÉGESEBB KÖRNYEZETTÉ VÁLJON LAKÓHELYÜNK!