Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Elkészült a tél előtti munkákkal a Prizma

Újbuda   |   2015, november 20 - 09:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felkészült a téli időszakra az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft., a balesetveszélyes, úttesten keletkező kátyúk javítása hideg aszfalttal történik. A társaság parkfenntartási részlege felkészült a zeolittal történő téli síkosítás-mentesítésre is.

A Prizma több komoly kerületi útépítési feladaton van túl, így például Újbuda Önkormányzatának megrendelésére járdaépítési és útépítési munkálatokat folytatott a Bártfai utcában (Bikás parknál). Itt járdajavítás illetve az úttesten gyalogosátvezetés kialakítása történt, továbbá térkő burkolatépítése 37,5 négyzetméteren, míg szegélyépítés 62 folyóméteren és öntött aszfaltburkolat építése 50 négyzetméteren, hozzá 10 folyóméter rácsos folyóka beépítésével. A Higany utca járdaépítésénél betonlapos járdát bontott, helyébe térkő burkolatot épített. A Kondorosi úton a rossz állapotú betonlapos járdát bontotta, helyébe öntött aszfaltot épített betonlapokkal. A Neszmélyi úton szintén járdát épített, az elavult betonlapos burkolatot felbontotta és helybébe öntött aszfalt kerül, a Kondorosi útihoz hasonlóan. A Weiner Leo Zeneiskola előtt kerti szegélyt épített és viacolor burkolatot fektetett. Az Érdi utca iskola előtti szakaszon mindkét oldalon járdaépítést végzett, ahogyan a Tétényi utca 25-nél és az Etele utca 73-nál is.

Az Olt utcában és az Antónia lépcsőnél útépítés történt, az Őrség utcában a régi töredezett aszfaltburkolatot bontotta és cserélte. Ezen kívül az Elek utcában, az Ábel Jenő utcában, a Badacsonyi utcában, a Vincellér utcában, az Iglói utcában, az Ibrahim utcában és a Kökörcsin utcában  forgalomtechnikai munkálatokat végzett, cserélte például a kresztáblákat. A Rátz László utcában és a Hamzsabégi úton paroló kialakítását végézte.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.