Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Elkészül a sportpálya Kelenvölgyben tanévkezdésre

Újbuda   |   2014, augusztus 26 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Még tartanak a közel negyven millió forintos felújítás munkálatai a Kelenvölgyi Általános Iskolában, de minden a tervek szerint halad. A tanévnyitóra az utolsó simítások is vélhetően befejeződnek, legnagyobb meglepetés minden bizonnyal a sportpálya lesz.

Tart a készülődés a Kelenvölgyi Általános Iskolában, a pedagógusok szorgalmasan rendezgetik a kifestett osztálytermeket. Az iskola emeletén a lányokat új mosdók, a fiúkat új öltözők várják szeptembertől. - A tanévnyitóra sikerül minden kitűzött feladattal elkészülni - mondta Marosdi János, a GAMESZ igazgatója.

A régi töredezett burkolatú sportpályát kátyús aszfalt helyett rekortán felület, környezetét térkő és műfű borítja. A csatornafedelek is eltűntek a pálya széléről, az új csatorna pedig könnyen elvezeti majd egy-egy nagyobb esőzés alkalmával is a vizet. Az egész udvart felforgató munkálatok ellenére a pályát övező tujákat is sikerült megmenteni.

- Körülbelül egy éve beszélgettünk Benis Andreával, az iskola igazgatójával arról, hogy milyen rossz állapotban van a sportpálya - mondta Csernus László képviselő. Hozzátette: nagy öröm volt, hogy a költségvetésbe sikerült belevenni ezt a közel negyven millió forintos, a napokban befejeződő felújítást.

A munkálatok nem zárulnak le teljesen, szeptemberben kezdődik a kazán felújítása, amit a fűtésszezonra helyeznek majd üzembe.

HL