Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Elismerés a tanulmányi versenyekért

Újbuda   |   2018, május 18 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiemelkedő eredményeket értek el a kerületi iskolások a fővárosi és az újbudai tanulmányi versenyeken. A legjobbakat külön ünnepségen díjazta az önkormányzat, az okleveleket és jutalomkönyveket Molnár László alpolgármester adta át. Az újbudai diákok különösen jól szerepeltek a matematikai, az informatikai és a helyesírási versenyeken.

Több újbudai diák is bejutott és ért el jó eredményt a fővárosi matematikai, illetve helyesírási tanulmányi versenyeken, az egyik alsós tanuló negyedik lett a budapesti helyesírási megmérettetésen. Az informatika verseny feladatai között szövegszerkesztéssel grafikai megoldásokkal, excel- és power point kezeléssel kapcsolatos kérdések voltak.

Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Intézet vezetője elmondta: az újbudai történelem tesztek több szempontból eltértek az országosoktól, azok nem csak a lexikális tudást, hanem a gyerekek kreativitását is mérték.

Újbuda Önkormányzata ünnepségen díjazta a tanulmányi versenyek legjobbjait, a díjkiosztón nem csak a kerületi versenyek dobogósait jutalmazták, hanem azokat is, akik 90 százalék felett teljesítettek. Mindannyian oklevelet és könyvet vehettek át Molnár László alpolgármestertől, aki hangsúlyozta: az önkormányzat nagy gondot fordít a tehetséggondozásra, részben ennek is köszönhető, hogy a kerületi diákok kimagaslóan teljesítenek a tanulmányi versenyeken.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.