Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Elismerés a kitűnő érettségiért

Újbuda   |   2014, július 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Polgármesteri oklevéllel és ajándékkönyvekkel jutalmazta a kerület vezetése azokat a diákokat, akik minden tantárgyból a maximális eredményt érték el az érettségi vizsgán. A Tranzit kávézóban rendezett ünnepségen a felkészítő tanárokat is köszöntötték.

Újbuda önkormányzata minden évben fogadást tart a kitűnően érettségizőknek a Tranzit Kávézóban, ahol a polgármester a diákokat, szüleiket és pedagógusaikat köszönti. 

Idén több mint 60 diák vehette át a kitűnően érettségizetteknek járó oklevelet és ajándékkönyveket. Hoffmann Tamás elmondta, mivel tavaly óta a végzősöknek nehezebb érettségi vizsgával kell megbirkózniuk, különösen nagy teljesítményt nyújtott az, aki mindenből a legjobb érdemjegyet tudta megszerezni. - A kitűnően végzett fiatalok valószínűleg későbbi életükben is sikeresek lesznek - tette hozzá a polgármester, aki szerint a jó eredmények is azt bizonyítják, hogy magas színvonalú oktatás folyik Újbudán. A kerület vezetője megköszönte az egész éves munkát a szülőknek és a pedagógusoknak is, akik lelkiismeretesen készítik fel a gyerekeket a megmérettetésre és fedezik fel a tehetségeket. 

A kerületben az utóbbi években nemcsak a kitűnően érettségizettek, de a jeles és kitűnő bizonyítvánnyal végző iskolások száma is emelkedő tendenciát mutat.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Európa-napot ünnepeltek a polgármesterek  

Az I. kerületi önkormányzat az ukrán háborúról szóló fotókiállítással és polgármesteri panelbeszélgetéssel emlékezett meg az Európa-napról. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én tette közzé nyilatkozatát, amely új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára, hogy a kontinens országai között soha többé ne legyen háború. Ezt a nyilatkozatot tekintik az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.