Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Elhunyt Szilágyi Balázs

Újbuda   |   2020, december 8 - 10:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Életének 74. évében, hosszú, súlyos betegség után elhunyt dr. Szilágyi Balázs, a XI. kerület egykori tanács-elnök-helyettese, majd az első szabad választást megelőző időszak utolsó tanácselnöke.

Nevéhez fűződik a ’80-as évek demográfiai növekedését követő oktatási és nevelési intézményhálózat bővítése, új kerületi középiskola létrehozása. Szívügye volt egy új tanuszoda felépítése a Kondorosi úton, valamint a Kamaraerdei Ifjúsági Tábor többfunkciós létesítménnyé alakítása. Irányítása alatt jött létre a városrészek közösségi házainak rendszere, a Rádió11 és a ma is működő helyi televízió. Fontos volt számára, hogy beinduljanak a kulturális ágazatban akkoriban újdonságnak számító magánvállalkozások, mint például a Hököm Színpad Kisszövetkezet és a kerület képzőművészeit összetartó egyesület, a Dunap-Art Művészeti Társaság. Kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a Gazdagréti Szent Angyalok Temploma az új lakótelepen épülhetett fel. A rendszerváltás után is aktív maradt a kerületi közéletben, segítette a civil szervezetek munkáját.

Temetésére a család kérésére és a járvány előírásainak megfelelően szűk körben kerül sor.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.