Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Együttműködés az Auchan áruházzal

Újbuda   |   2020, január 20 - 15:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az esélyegyenlőség elve alapján javítsa a hátrányos helyzetű, nehézségekkel küzdő lakosok életminőségét. Ennek jegyében kötött egyezséget az Auchan Magyarországgal, a megállapodást László Imre polgármester és Balázs Ildikó, az üzletlánc Savoya parki áruházának igazgatója írta alá.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az együttműködés a helyi vállalkozásokkal, hiszen a közösségépítésben nekik is kiemelt szerepük van. Az Auchan társadalmi szerepvállalása üzletpolitikája része, miközben a fogyatékkal élők és a nehéz sorsú emberek mindennapjaira is odafigyel – mondta László Imre polgármester, aki tovább ösztönözné a helyi cégek, vállalkozások közösségi tevékenységét.

- A mai naptól stratégiai megállapodás keretében támogathatjuk az újbudaiakat, amit civil szervezetekkel és a helyi vezetőkkel közösen valósítunk meg - mondta Balázs Ildikó, az Auchan Savoya Park igazgatója.

Speciális bevásárlókocsik, mopedek, érzékenyítő tréningek, automata kasszák, online vásárlás csak néhány olyan elem, amellyel az áruház segíteni tudja a megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű lakosok boldogulását. A cég társadalmi felelősségvállalásának alapelve, hogy működési környezetében, saját munkatársai aktív bevonásával a helyi közösségeket, így kiemelten a fogyatékkal élőket is ne csak anyagi támogatással segítse, hanem a helyi szervezetekkel hosszú távon fenntartható, értékteremtő együttműködéseket alakítson ki. Ezt szolgálja Vállalati Önkéntes Programja is, amelynek keretében minden dolgozó évente egy munkanapjában segíthet egy általa fontosnak tartott társadalmi kezdeményezést.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.