Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Együtt moccant Gazdagrét

Újbuda   |   2014, május 20 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

A Moccanj Budapest rendezvénysorozat keretében Gazdagréten tartották idén a Tavaszi Sportfesztivált. Az egész napos rendezvény kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínált sportprogramokat a lakótelepen. Az akció célja, hogy minél szélesebb körben hangsúlyozza a mozgás fontosságát, és segítségével minél többen kezdjenek sportolni.

A gazdagréti dzsungel játszótérre látogatók több sportágat kipróbálhattak a hétvégén. Megismerkedhettek olyan itthon kevésbé elterjedt műfajokkal is mint a bowling, a baseball, a darts vagy a kötéltánc. Volt még frizbidobás, akadálypálya, zsákban-futás, petanque, kerékpár is. A sportprogramok mellett egészségügyi szűrésekre is jelentkezhettek a látogatók.

Az eseményt megnyitó Simicskó István államtitkár szerint az elmúlt években határozottan fellendült Gazdagrét sportélete, amely nagy előrelépést jelent az egészséges életmód népszerűsítéséért vívott küzdelemben.

A Moccanj! az egyéni és családi csapatok részére szervezett egész évet átölelő versenysorozat. A program szervezője, a Budapesti Szabadidősport Szövetség idén a fővárosi lakótelepeket vette célba, ahol a helyi egyesületekkel közösen szervez sportnapokat.

Mind a huszonhárom fővárosi kerületbe szeretnénk eljutni, és rendszeres sportra buzdítani az embereket - mondta Farkas Ferenc, a szövetség elnöke. Elsősorban olyan sportágakat szeretnének bemutatni a városlakóknak, amihez nincs szükség nagy befektetésre, hanem elég hozzá akár a térre lemenni.

T.D. - ÚjbudaTV