Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 6. kedd, Norbert, Cintia

Együtt karácsonyoztak az idősklubok lakói

Újbuda   |   2015, december 11 - 10:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Advent idején a kerület polgármestere és képviselői minden évben ellátogatnak az újbudai idősklubokba. A hagyománynak megfelelően idén is a kerületi iskolások által készített karácsonyfadíszekkel lepték meg a klubtagokat.

A januárban nyílt Demens Klub és a Keveháza Idősek Klubjának tagjai együtt ünnepelték a Karácsony közeledtét december 8-án. Több, mint hatvanan gyűltek össze, hogy megajándékozzák egymást, valamint fényt és szeretet csempésszenek a télbe. Az ünnepség, amelyre Hoffmann Tamás polgármester és Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is ellátogatott, a Keveháza utcai óvodások műsorával kezdődött. Márki Zoltán és társa produkciójába pedig a klub tagjai is bekapcsolódtak és az előadókkal együtt dúdolták az ismert dalokat.

Az Albertfalvai Idősek Klubjába Hoffmann Tamás polgármester Farkas Krisztina önkormányzati képviselő társaságában érkezett. A foltvarrás, gyertyaöntés, üvegfestés vagy bármilyen más kézműves elfoglaltság legtöbbször csak ürügy az idősek együttlétére, a közös beszélgetésekre. Az elmúlt években kórussá szerveződött klubtagok idén is egyházi dalokat énekeltek az ünnepségen, a feldíszített klubhelyiség és a terített asztal pedig a klub dolgozóinak munkáját dicsérte. Mindannyian szívüket lelküket beleadták, hogy egy kis melegséget hozzanak az idősek mindennapjaiba. Nagy Károlyné Margit néni szerint a legtöbb klubtag egyedülálló és fontosnak tartják saját korosztályuk társaságát annak ellenére, hogy mindenki ünnepel családjával is.

H.L.