Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Együtt a városrész fejlődéséért

Újbuda   |   2018, december 7 - 11:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

A család fontosságáról, Újbudáról és a sportról beszélgetett Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel Simicskó István országgyűlési képviselő és Hoffmann Tamás polgármester a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban megrendezett közéleti esten.

– Itt élek Újbudán, ezer szállal kötődöm a kerülethez. Ezért bármilyen kérdés merül is fel, nehezemre esne a városrész ellenében állást foglalni – mesélte Gulyás Gergely. Hoffmann Tamás úgy látja, a korábban meghozott fejlesztési tervek már érezhetők, a Dél-budai Városközpont koncepció is egyre látványosabb eredményeket mutat fel. Az intermodális csomópont az 1-es villamos kiépítésével válik teljessé, a súlyponti kórház megvalósításával újabb közlekedési útvonal épül ki, a forgalom további enyhítésében pedig a leendő Galvani-híd nyújt majd igazán nagy segítséget. – Ezután újra napirendre kerülhet a 4-es metró bővítésének kérdése is – mondta a polgármester. Hozzátette: ezek a fejlesztések csak közös erővel tudnak megvalósulni.

Simicskó István országgyűlési képviselő a sporttal kapcsolatos beruházásokra is kitért. Rámutatott: folyamatosan újulnak meg az oktatási intézmények tornatermei és udvarai, bővültek a sportolási lehetőségek, futókörök és fitneszparkok is létesültek a kerületben. A sporttal kapcsolatos kérdéseket is hasonlóan látják a beszélgetőtársak, akik maguk is szívesen mozognak. Simicskó István a kung fu mestere, Hoffmann Tamás a vízilabdáért rajong, Gulyás Gergelynek pedig – amellett, hogy rendszeresen fut – igazán nagy szenvedélye a futball.

A közéleti esten szóba került a jövő évben esedékes európai uniós választás és a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció is. Gulyás Gergely kiemelte: a kormány elsődleges feladatként tekint a családok támogatására. – Az eddigi intézkedések, köztük a családtámogatások és a kedvezményes hitelfelvételi lehetőségek hatása már most is érzékelhető, de még számos teendő várat magára – mondta a miniszter, aki arról is beszélt, hogy az igények felmérésére indították útjára a nemzeti konzultációt, és a beérkező válaszok alapján határozzák majd meg annak az új családtámogatási csomagnak az elemeit, amelyet várhatóan 2019 első negyedévében állítanak össze.

A karácsony közeledtével az adventi készülődésről is szó esett. Simicskó István úgy látja, az év vége az elmélyülés időszaka is: – Az élet igazi kérdései a csöndben merülnek föl, és a nagy dolgok is a csöndben teljesednek be. Ilyenkor nemcsak a külső, hanem a belső zajt is ki kell zárnunk magunkból, hogy valóban a lényegre tudjunk koncentrálni.

(Újbuda)