Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Egymilliárdos beruházás a 77 Elektronikánál

Újbuda   |   2017, október 27 - 11:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint 1 milliárd forintból megvalósuló Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Központot adott át Újbudán a 77 Elektronika Kft. A társaság Újbuda szívében állít elő világszínvonalú orvos-diagnosztikai termékeket, az új központot berendezéseik fejlesztésére hozták létre.

Hoffmann Tamás polgármester szerint a XI. kerület alkalmas arra, hogy egy családi vállalkozás olyan nagy céggé nője ki magát, amely végül saját forrásból 1 milliárd forintos beruházást végez. Az Újbudán prosperáló, családi vezetésű 77 Elektronika Kft. árbevételének 80 százaléka saját fejlesztésű eszközeik külföldi forgalmazásából származik, a sikerekhez pedig hozzátartozik a kerületi felsőoktatási intézményekből érkező szellemi tőke is.

Zettwitz Sándor ügyvezető igazgató érdeklődésünkre elmondta: az 1 milliárd forintos beruházást saját erőből hajtották végre, és adtak át most egy korszerű, új gépekkel felszerelt kutatási, fejlesztési és innovációs központot. Hozzátette: az innováció fontos a társaságnál, a 630 alkalmazott közül csaknem 100 fejlesztőmérnök dolgozik a cég K+F+I részlegén. A beruházás mellett a vállalat sikerességét mutatja az is, hogy mostanra a vércukormérők 65-ik, a vizeletmérők 4-ik generációját dolgozták ki, ez utóbbi fejlesztése egy jelentős, és a vállalat számára sikeresen végződő pályázatnak köszönhető.

A kormány iparfejlesztési törekvései között kiemelt szerep jut az egészségiparnak, amely a magyar gazdaság egyik kitörési pontja - jelentette ki Varga Mihály az ünnepélyes átadón. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte: az orvosi eszközök és berendezések gyártásában világviszonylatban is rendkívül nagy a verseny, ezért nemzetgazdasági szempontból is jelentős, hogy egy magyar cég képes komoly nemzetközi sikereket elérni ezen a területen. Hangsúlyozta: az, hogy egy több mint 90 országba exportáló, teljes egészében magyar tulajdonú high-tech vállalkozás fektetett be kutatás-fejlesztési tevékenységének növelése érdekében, egybeesik a kormány versenyképességet és hatékonyságot javító célkitűzéseivel. - Az orvosi eszközök gyártása a hazai feldolgozóipar egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, szereplői pedig döntő részben magyar tulajdonban lévő vállalatok. Ez azért is örvendetes, mert a területen működő kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési kiadásai az elmúlt tíz évben csaknem megnégyszereződtek – tette hozzá Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter az elmúlt időszak gazdasági eredményeit értékelve kiemelte: Magyarországon már megvannak a stabil és fenntartható növekedés makrogazdasági feltételei, s ez megfelelő hátteret ad ahhoz, hogy a magyar cégek a 77 Elektronika Kft-hez hasonló sikereket érjenek el.

Újbuda