Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Egy hónap alatt cserélik ki vízvezetékeket a Budaörsi úton

Újbuda   |   2015, június 18 - 15:10Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 21-én nagyobb torlódásokkal járó vízvezeték-építés kezdődik a Budaörsi úton a Muskotály köz és a Homonna utca közötti szakaszon. A forgalom várhatóan július 22-éig a városból kifelé két sávon, befelé egy sávon halad majd. A torlódásokat a közlekedési lámpák áthangolásával csökkentené a BKK.

Június 20-án délután 17 órától vízvezeték-építés kezdődik a Budaörsi úton a Muskotály köz és Homonna utca közötti szakaszon. Szombaton délután a forgalomkorlátozás kiépítése miatt a befelé haladó oldalon a Muskotály köz környékén, valamint a Fehérló utcai csomópont előtt kell útszűkületre számítani.

A nagyobb forgalomkorlátozások másnap, június 21-én kezdődnek: várhatóan július 22-éig a Budaörsi út városból kifelé haladó útpályáján a Muskotály utca és a Fehérló utca (Zólyom köz) között zajlik majd az építkezés, ezért az autósok két forgalmi sávon haladhatnak, úgy, hogy az egyik sáv a munkaterület mellett a városhatár irányú oldalon halad, míg a másik sávot a befelé vezető útpályára terelik át. Emiatt centrum irányban csak egy sávon haladhatnak majd az autósok.

A Budaörsi út kifelé haladó útpályáján a Fehérló utca (Zólyom köz) és a Nagyszőlős utca közötti szakaszán is zajlik majd a vízvezeték-építés, ezért nappal a munkaterület mellett 2 x 2,75 méter széles, szűkített forgalmi sávban lehet haladni. A sávelzárással is járó munkákat a kisebb forgalmú esti időszakban (tervezetten este 20 és reggel 6 óra között) végzik. Ekkor csak egy forgalmi sáv lesz járható kifelé vezető irányban is.

A várhatóan kialakuló nagyobb torlódások csökkentése érdekében

  • az Egér úton a reggeli csúcsidőben a közlekedési lámpák áthangolásával több csomópontban kisebb mértékben nő majd a főirányban közlekedők szabadjelzése;
  • a Galvani út–Szerémi út csomópontban az Egér út felől érkezők zöld jelzésének idejét is meghosszabbítják;
  • a Nagyszőlős utca–Jászóvár utca csomópontban a Jászóvár utca felé balra kanyarodók kapnak hosszabb zöldidőt;
  • a Karolina út–Alsóhegy utca–Villányi út csomópontban az Alsóhegy utca déli szakszáról érkezők számára – ideiglenesen – megszűnik a jelzőlámpás szabályozás. Az autósok elsőbbségadást követően tudnak majd jobbra kanyarodni;
  • a Karolina út felől az Alsóhegy utca északi szakasza felé közlekedők a korábbi – és változatlanul megmaradó – főjelző szabadjelzése mellett kiegészítő zöldjelzéssel is haladhatnak majd. Emiatt az Alsóhegy utca északi szakaszáról érkezők nem tudnak majd a Villányi útra balra kanyarodni.

A vízvezeték-építés július 22-ét követően is folytatódik majd: ekkor – szintén a városhatár irányú oldalon – a Homonna utca és a Dayka Gábor utca közötti, majd ezt követően a Dayka Gábor utca és a Rahó utca közötti szakaszon a szélső sávot zárják le, a három belső sáv járható lesz.

Újbuda