Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Drogprevenció a családoknak

Újbuda   |   2017, február 27 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hagyományos drogprevenció mellett rendhagyó rendezvénysorozat is indult Újbudán. Ennek első programján Dr. Zacher Gábor toxikológus beszélt a droghelyzetről a B32 Galéria és Kultúrtérben február 22-én.

Tudatos szülő- tiszta gyermek – drogprevenció Újbudán címmel indult formabontó rendezvénysorozat a kerületben. Újszerűsége abban rejlik, hogy az eddigi drogprevenciókkal ellentétben nem a gyerekeket, hanem a szülőket szólítja meg. A szerhasználat sokszor családi problémákra vezethető vissza, ezért a szülők felkészítése hatékony megelőző módszer lehet.

A rendezvénysorozatot Molnár László alpolgármester nyitotta meg. Elmondta, hogy a szülőket specifikus ismeretekkel látják el, amivel fejlesztik készségeiket és erősítik a családi köteléket is. Újbudán igyekeznek minden problémát komplex módon kezelni, így a szerhasználat megelőzését sem csak a fiatalok oktatásán keresztül kívánják elérni.

A rendezvénysorozat nyitó elődását Dr. Zacher Gábor toxikológus tartotta, a szakember szerint a szülők feladata, hogy megtanítsák gyermekeiket a jó döntés meghozatalára, azaz, hogy kortársaik nyomása ellenére is tudjanak nemet mondani a kábítószerre.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomagok tartalmáról  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2022 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.