Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Délvidéken jártak a Don Bosco diákjai

Újbuda   |   2018, május 16 - 15:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Határtalanul program keretében három napra Délvidékre látogattak az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 7. osztályosai.

Beszámolójuk szerint már első nap megismerték a „zsíros bácskai földek” történetét. Ellátogattak Zomborba, Schweidel József mellszobrához, Doroszlóra, Bajmokon megemlékeztek a délvidéki mészárlások magyar áldozatairól, továbbá Bács várát is bevették. Szállásuk Tótfaluban volt, ahol a helyiek kedvességükkel, vendégszeretetükkel, kitartásukkal és kreativitásukkal nyűgözték le őket. - Mindannyian sokat tanultunk tőlük a magyarságról, a kitartásról, az összefogásról és a hit mindent legyőző erejéről – írják.

A második napot Zentán ás környékén töltötték és megemlékeztek a zentai csatáról is. A Tótfalusi tájházban kézműveskedtek, kenyérlángost sütöttek, betekintést nyertek a falu mindennapi életébe. Megcsodálták a Mini Délvidék nagyszabású terveit, a fiúk barátságos focimeccset játszottak a helyi fociakadémia növendékeivel. Harmadik nap Szabadkát és Plicsot ejtették útba. Szabadkán megkoszorúzták a mészárlások áldozatainak töröttszárnyú turulmadár emlékművé.