Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Dél-Budán van a legkevesebb üres iroda

Újbuda   |   2015, április 9 - 15:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyre kevesebb üres iroda van Budapesten, az első negyedében arányuk 2,8 százalékponttal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva. Ez mintegy fél százalékponttal kevesebb, mint az előző negyedévben volt, közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).

A legkevesebb üres iroda továbbra is Dél-Budán van, ahol 10,2 százalék áll üresen, míg a Váci úton a legnagyobb a kínálat, itt 18,7 százalék áll üresen. Jelenleg Budapesten a modern - A és B kategóriás - irodaállomány 3 millió 230 ezer négyzetmétert tesz ki.
Az első negyedévben a kereslet 64 010 négyzetméter volt, amely ugyan fele az előző negyedéves szintnek, de csupán 5 százalékkal marad el az 5 éves átlagától.
A kereslet megoszlásában első helyen áll az új bérbeadás 43 százalékkal, a szerződéshosszabbítások aránya 31 százalék. A bérbeadás 19 százalékkal bővült az első negyedévben.
Az első három hónapban rögzített 165 tranzakció átlagos mérete 388 négyzetméter volt, amely azonos a tavalyi első negyedéves átlaggal, de kevesebb, mint az elmúlt 5 évben regisztrált - 488 négyzetméteres - első negyedéves átlagérték.
A BIEF tagjai a következő ingatlan tanácsadó cégek: a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield, a DTZ, az Eston International, a JLL és a Robertson Hungary.

MTI