Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

December 2-án nyílt nap lesz a Bethlenben

Újbuda   |   2015, november 27 - 13:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bemutató órákat látogathatnak az érdeklődő szülők, a gyerekeket iskolanyitogató foglalkozással várják a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban.

A bemutató órák a szülőknek 8-10-ig tartanak, a kerület gyermekeinek az iskolanyitogató foglalkozások délután 16-17-ig tartanak – kaptuk a tájékoztatást az iskolából Kovács Balázstól.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő oktatási intézmény jelenleg is az ELTE gyakorló iskolája. Büszkék az Örökös Ökoiskola címre, és hagyományaikkal, speciális lehetőségeikkel teszik vonzóvá tevékenységüket – kiemelik például, hogy a gyerekek hangszeres zenét a Weiner Leó Zeneiskola pedagógusaitól tanulhatnak.

Akinek a most ajánlott időpont nem megfelelő, jövő évben február 22-én és március 7-én is élhetnek a személyes tájékozódás lehetőségével.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.