Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Csatornaépítés kezdődik Madárhegyen

Újbuda   |   2022, február 2 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata több Madárhegy környéki közterületen is megkezdi az ivóvíz és szennyvíz csatorna gerincvezeték építését. Az érintett útszakaszok listájáról, illetve a részletekről itt tájékozódhatnak.

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Újbuda Önkormányzata az alábbi utcákban a megadott szakaszhatárok között megkezdi az ivóvíz és szennyvíz csatorna gerincvezeték építését.

Medvetalp utca (Lucerna köz – Facsemete utca)

Keltike lejtő (Medvetalp utca – Csonttollú utca)

Ivóvíz gerincvezeték épül (szennyvízcsatorna már van):

Barackmag utca (1486 hrsz. – Rupphegyi út)

Rupphegyi út (1490/4 Örkény I. u. – Barackmag utca)

Kérjük, az érintett ingatlanok tulajdonosait – amennyiben az ivóvíz vezetékre ingatlanukat csatlakoztatni kívánják – haladéktalanul indítsák el az új bekötés létesítésének folyamatát (terveztetés, engedélyeztetés a Fővárosi Vízművek Zrt.-nél).

Az útburkolat megépítése után öt évig burkolatbontási tilalom lép életbe.

A bekötés létesítésének folyamatáról a Fővárosi Vízművek honlapján találnak további információt (www. https://www.vizmuvek.hu), illetve keressék a Közlekedési Osztály munkatársait a +36 1 3811 363 telefonszámon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.