Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Cirmos liget néven várja látogatóit Őrmezőn a volt Idősek Parkja

Újbuda   |   2015, október 21 - 14:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták a megújult Cirmos utcai, az Őrmezei Közösségi Ház és a szolgáltató ház között, elhelyezkedő parkot. A kert nemcsak új arculatot, hanem új nevet is kapott.

Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő javasolta korábban, hogy a Cirmos utcai Idősek Parkja rekonstrukciója során névadópályázatot hirdessen az önkormányzat. A lakosok javaslatai alapján Cirmos Ligetre keresztelték át a területet. A posta és a Boldizsár utca közötti, két új kertkapuval körülhatárolt udvarban ivókút, sakk- és kártyaasztal, tűzrakóhely és szenior szabadtéri fitneszeszközök vannak. Utóbbiak között kétszemélyes biciklizős és csípőlazító gépet találunk. Hoffmann Tamás polgármester a liget multifunkcionalitását hangsúlyozta. - Ennek köszönhetően az idősebb és a fiatalabb korosztály is megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódást, legyen az aktív pihenés, mozgás vagy hússütés - tette hozzá. A park a környezetvédelem jegyében újult meg: napelemek segítségével világítják meg esténként.

A felújítás nem csak a ligetre korlátozódott, hanem egyszerre két területen zajlott. - A beruházás során a közeli posta előtt olyan találkozási pontot is kialakítottak, amely alkalmas az átmenő forgalom levezetésére, akadálymentesített és helyet nyújt a kellemes várakozáshoz is - részletezte a beruházást Junghausz Rajmund.

T. K.