Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Címvédés az Alumni kupán

Újbuda   |   2016, január 8 - 15:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 18-án hatodik alkalommal rendezték meg az ELTE sporttelepén az Alumni Alapítvány, az ELTE Sportiroda és a BEAC által szervezett, hagyományos Alumni Kupát. Az egykori hallgatókat összefogó, baráti hangulatú futballtornát idén is az NSZK csapata nyerte.

A VI. Alumni Kupán 8 csapat közel 70 játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja évről-évre ugyanaz, összetartani az ELTE volt hallgatóinak közösségét, melyre a sport az egyik legkiválóbb eszköz.
A sorsolás után két csoportba osztották a csapatokat, ahonnan az első két helyezett jutott tovább, így kialakultak a csoportok végeredményei: az A csoportban az Eltendables, valamint az FC Laby végzett az élen, a B csoportból pedig a vártnak megfelelően a tavalyi győztes NSZK, és az ElteCon AllStars jutott tovább. Az elődöntőben az Eltendables az ElteCon-nal, az NSZK pedig az FC Laby-vel mérte össze tudását, amely párharcokból az Eltendables 3-0-s, míg az NSZK sima 5-0-s győzelemmel jutott a döntőbe. A döntőben nyert az NSZK, így a csapat idén is százszázalékos teljesítménnyel lett tornagyőztes, míg a bronzmeccsen 3-1-es győzelmet aratott az FC Laby az ElteCon felett. A szervezők idén is készültek különdíjakkal: a legjobb kapusnak Csurgay Andrást választották, míg a gólkirály címet – csakúgy, mint tavaly – az NSZK-s Bánk Levente szerezte meg.

fotó: Nagy Ádám Zoltán (ELTE Online)

Végeredmény:

  1. NSZK
  2. Eltendables
  3. FC Laby
  4. ElteCon AllStars
  5. Berugosz FC
  6. S.S. RATIO
  7. Hajcsatok
  8. Folk Boys

forrás: beac