Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Bűnmegelőzési felhívás

Újbuda   |   2016, október 18 - 11:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten fontosnak tartja az állampolgárok biztonságérzetének növelése érdekében a bűnmegelőzési tevékenység fokozását. Az áldozattá válás megelőzése érdekében naprakész felvilágosító, az elkövetési magatartásokat leleplező bűnmegelőzési felhívást tesz közzé.

Tájékoztatom, hogy országos szinten elszaporodtak a megtévesztés módszerével elkövetett csalások. Bűnözői csoportok arra szakosodtak, hogy jól ismert cégek, vagy hivatalos szerv mögé bújva, formálisnak tűnő e-maileken keresztül arról tájékoztatják a velük kapcsolatban álló cégeket, hogy partnereik számlaszáma megváltozott, ezentúl az újonnan megadott számlaszámra kérik az átutalásokat.

A megtévesztő email, vagy levél általában az alábbi szövegkörnyezetben érkezik:

„Bankszámlaszám váltási nyilatkozat
Jó napot!
Értesítjük önöket, hogy … határidővel új bankszámlaszámunk lép érvénybe!
Kérjük önöket, hogy az átutalásaikat már az új bankszámlaszámra tegyék meg!
Köszönjük szépen!”

Kérjük, ha Ön, vagy alkalmazottja a megtévesztés lehetőségét is magába hordozó értesítési kap, legyen óvatos és körültekintő!

Mit tehet ilyen esetben védelme, biztonsága érdekében?

  • Ne utaljon át készpénzt ismeretlen folyószámlára!
  • Amennyiben bizalmatlanná válik a levél hitelességét illetően, ne válaszoljon azonnal, ellenőrizze a feladó személy vagy cég valódiságát, az Önnel szerződéses jogviszonyban álló cégek kijelölt kapcsolattartóján keresztül!
  • Abban az esetben, ha visszaélést vagy annak kísérletét észleli, értesítse az illetékes kerületi rendőrséget vagy hívja a 112-es segélyhívót! Bejelentését megteheti a Telefontanú ingyenesen és anonim módon hívható zöld számán is a 06-80-555-111-es telefonszámon!

Köszönjük figyelmét és együttműködését!LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.