Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Budai XI-es szenior siker

Újbuda   |   2014, június 24 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Megvédte szenior bajnoki címét Sáthy István, a Budai XI. SE triatlonversenyzője.

 

Sáthy István triatlonista 1986 óta versenyez a Budai XI. SE színeiben, 1988-ban megnyerte az első ízben kiírt Középtávú Magyar Bajnokságot (1900 m úszás, 90 kilométer kerékpározás, 21 kilométer futás). A kerületünkben élő sportoló legutóbb a múlt hétvégén megrendezett BALATONMAN Középtávú Országos Triatlon Bajnokságon győzött az 50 éven felüliek korosztályában, megvédve ezzel a 2012-ben Orfűn, 2013-ban Balatonfüreden szerzett szenior bajnoki címeit. 

A Regio KFT. által támogatott Sáthy júliusban a Vasi Vasember Olimpiai távú bajnokságon indul, augusztusban pedig a Budapest 70.3 IRONMAN nemzetközi mezőnyében méretteti meg magát.

Budai XI. SE

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.