Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Budai összefogással vásároltak rohammentőt a Máltaiak

Újbuda   |   2015, december 9 - 23:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Adományokból vásárolt új rohamkocsit állít szolgálatba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata – derült ki a Batthyányi téri Máltai Központ udvarán december 9-én tartott sajtótájékoztatón. A gyűjtéshez Újbuda Önkormányzata kétmillió forinttal csatlakozott.

A Szeretetszolgálat első online adománygyűjtő felhívására számos magánszemély utalt hozzájárulást, de a segítők névsorába négy budai önkormányzat (I.,II., III, és XI.) és a Szerencsejáték Zrt. is feliratkozott. Az összefogás egyik emlékezetes pillanata volt, amikor Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó a Magyar Televízió Maradj Talpon! című vetélkedőjében nyert 5 millió forintját ajánlotta fel az új mentőautó megvásárlásához.

- A biztonságérzet jelentősége igencsak felértékelődött az utóbbi időben, ami leginkább az elesett, bajba jutott, otthonukat elvesztett embereket érinti. Régóta együttműködünk a Máltai Szeretet Szolgálattal a hajléktalan ellátás területén, ugyanakkor fontosnak éreztük, hogy másik küldetése, a mentési feladatok ellátása terén végzett munkájukat is segítsük – mondta Molnár László szociális ügyekért felelős alpolgármester.

A Máltai Mentőszolgálat csaknem negyedévszázados múltra visszatekintő, jelenleg 120 önkéntessel működő professzionális szervezet. Rohamkocsiját évente 1500 alkalommal jellemzően budai oldalról érkező segélyhívásokhoz riasztja az Országos Mentőszolgálat, és bár más rohammentőhöz hasonlóan mindenféle feladatot ellát, sokszor nehezebb, speciális estekhez, hajléktalanokhoz is gyakrabban küldik őket.

Az újonnan vásárolt rohammentő az ország legjobban felszerelt járművei közé tartozik, és a legmagasabb képzettségű mentős csapatok teljesítenek rajta szolgálatot szabad idejükben, ellenszolgáltatás nélkül.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.