Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Bronzszobor került az önkormányzat mellé

Újbuda   |   2014, november 14 - 23:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Köztéri szobrot avattak a Kerület Napja alkalmából a Zsombolyai utca és a Bocskai út sarkán. Az önkormányzat épületénél lévő absztrakt bronzalkotást, amely a Víz alatt született címet viseli, Csurka Eszter készítette.

A Polgármesteri Hivatal utcájában, a XI. kerületi Kormányhivatal bejárata előtt állította fel az önkormányzat Csurka Eszter képzőművész 142 centiméter magas bronz szobrát. A művész különleges módszerrel készíti hasonló, de általában sokkal kisebb méretű alkotásait. Búvárruhában, víz alatt formázza meg a forró viaszt, amely a hideg vízbe jutva és hirtelen megdermedve egyszeri és megismételhetetlen formát ölt. A Zsombolyai utca elején a miniatűr viaszszobor felnagyított mása látható.

- Fontos, hogy minél több művészeti alkotás kerüljön a közterekre, amelyek díszítik és egyedivé is teszik a kerület városrészeit – mondta a szoboravatón Hoffmann Tamás polgármester. Hozzátette: a különleges módszerrel készült szobrot azért a Polgármesteri Hivatal utcájában helyezték el, mert a hivatal és TIT Stúdió is gyakran ad teret kulturális rendezvényeknek. - Nem titkolt célunk, hogy egyre több köztéri szobor épüljön a kerületben, a közelben lévő Kulturális Városközpont pedig tovább terjeszkedjen - jegyezte meg a polgármester.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.