Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Bráda Tibort gyászolja Újbuda

Újbuda   |   2022, szeptember 19 - 18:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Életének 81. évében, súlyos betegség után elhunyt Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész, Újbuda Pro Cultura díjjal is kitüntetett alkotója.

Bráda Tibor a magyar szakrális képzőművészet meghatározó alkotója, a Festészet napja programsorozat megalapítója. Főbb művei közé tartozik a Budai Gyermekkórház Neurózis Osztálya valamint több vidéki kulturális intézmény üvegablaka. Ő maga a dunaújvárosi Krisztus Király főtemplom festett ólomüveg ablakainak tervezését tartotta főművének. A munkát bemutató nagyméretű, színes képeket, valamint az üvegablak-készítés folyamatáról szóló dokumentumfilmet 2019-ben mutatták be a Bartók 1 Galériában. Bráda Tibortól október 11-én vesznek végső búcsút a Farkasréti temetőben.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.