Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Bővíti újbudai központját a szoftverfejlesztő cég

Újbuda   |   2015, szeptember 25 - 14:55Nyomtatóbarát változatSend by email

Növeli kapacitását újbudai bázisán és háromszáz fővel bővíti szakembergárdáját az indiai TATA vállalatcsoporthoz tartozó TATA Consultancy Services (TCS) szoftverfejlesztő cég. Így összesen 1600, szakképzett mérnököt és informatikus alkalmaznak majd az újbudai „zöld” irodában.

A XI. kerületi telephellyel rendelkező TATA Consultancy Services (TCS) szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalati kapacitása 300 fővel bővül – jelentette be Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes sajtótájékoztatón. Hozzátette: a térségben a szoftverfejlesztés területén Magyarország folyamatosan növeli tekintélyét, a TCS ezen erős szoftverexport-pozíció védelmének érdekében erősíti itteni védőbástyáját.

A TATA 2001-ben települt Magyarországra. - A cég ekkor a hazai informatikushiányt figyelmen kívül hagyva telepítette hozzánk szoftverfejlesztő központját, mintegy 100 millió dolláros befektetéssel – mondta lapunknak Molnár László alpolgármester. Miután 2011-ben az IT-cég magyarországi fióktelepe nagyvállalati kategóriában elnyerte a legzöldebb iroda címet, az önkormányzat és a TCS közötti együttműködés szorosabbá vált, amelynek végeredményeként döntöttek a bővítésről.

A fejlesztésről a TATA magyarországi igazgatója, Prabal Datta azt mondta, Magyarországban - mint befektetési partnerben - hosszú távon gondolkodnak, ezért folytatják növekedési terveiket, a dolgozóknak továbbképzéseket biztosítanak. - A TSC számára fontos, hogy szakképzett munkavállalókat alkalmazzon, ezért is propagálja tevékenységét - kerületi - felsőoktatási intézményekben is - tette hozzá. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy gyakornoki program keretében sajátítsák el a munkavállaláshoz szükséges szaktudást, azaz a frissdiplomások kellő gyakorlattal a hátuk mögött álljanak munkába a vállalatnál. A budapesti szolgáltató központban eddig 1300 jól képzett, nyelveket beszélő mérnök, programozó, közgazdász dolgozott, számuk hamarosan 1600-ra nő. Elsősorban üzleti folyamatokkal kapcsolatos szolgáltatásokhoz és infrastrukturális, ügyfélszolgálati, valamint informatikai pozíciókra keresnek embereket.

A fejlesztést ismertető sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Magyarország és a kerület versenyképességének megőrzéséhez erős szolgáltató szektorra van szükség, melynek egyik állomása a TSC által biztosított bővítési program. A TCS olyan globális vállalat, amely elsősorban az informatikai tanácsadásra, szolgáltatásra és üzleti folyamat-kihelyezésre koncentrál és a világ első tíz IT tanácsadó vállalatai között tartanak számon.

Újbuda