Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

Borkóstoló a Spin-Off Klubban

Újbuda   |   2017, október 2 - 12:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendhagyónak számított az ősz első Spin-Off Klubja szeptember 28-án. A fiatalokat vállalkozásra buzdító civil szervezet ezúttal Szepesfalvy Annát Budafok-Tétény alpolgármesterét hívta meg a Szent István Egyetemre, hogy tartson előadást a főváros Bornegyedéről. A rendezvényen Budafok legfinomabb borait is megkóstolhatták a résztvevők.

Szepesfalvy Anna szerint a fiatal korosztály sajátossága, hogy a minőségi borok helyett, inkább az olcsóbbat választja. Emiatt fontosnak tartja, hogy fesztiválokkal, előadásokkal hívják fel a figyelmet az alkoholfogyasztás kultúrájára, és megtanítsák azt a felnövekvő generációknak. Az évente egyszer megrendezett Budafoki borfesztivál idén is óriási sikert aratott, amiből a városrész vezetése arra a következtetésre jutott, hogy van igény az olyan programokra, ahol nemcsak a környék borait, pezsgőit lehet megízlelni, hanem művészekkel, gasztronómiai különlegességekkel és vásárral is várják a látogatókat. A borfesztiválhoz hasonló kulturális programokra évente többször is szükség van, ezért is indították újra a Budafoki Pincejáratot minden hónap első szombatján. A buszra, amely körbeviszi az utasokat a budafoki borospincékben, Újbudán is fel lehet szállni.

Budafok-Tétény alpolgármestere az immár három éves YouInHerit projektre is felhívta a figyelmet, amelyhez másfél éve csatlakoztak. Céljuk az, hogy újra halhatatlanná tegyék az olyan tradicionális mesterségeket, mint a fazekasság, az olívaolaj gyártás, a sörfőzés, a tengeri só lepárlás, a gondolakészítés, vagy a borászat. A nemzetközi projektben magyar, szlovén, horvát, olasz és lengyel fiatalok dolgoznak közösen, feladatuk nagyfokú kreativitást igényel.

A Spin-Off Klub hallgatósága megismerhette a budafoki pincék egyedülálló világát, a közel 100 kilométernyi pincerendszert, valamint borokat és pezsgőt is kóstolhatott.

H. S.