Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Bolgár-magyar köznevelési konferencia Újbudán

Újbuda   |   2017, október 9 - 12:19Nyomtatóbarát változatSend by email

Bolgár-magyar köznevelési konferenciát tartottak október 6-án a B32Galéria és Kultúrtérben a Bolgár Oktatási és Tudományos Minisztérium, a DUNA Dunamenti Önkormányzatok Társulása, Újbuda Önkormányzata és Újbuda Bolgár Önkormányzata közös szervezésében.

A bolgár–magyar kapcsolatok erősítésére folyamatos a Dunamenti Önkormányzatok együttműködése, rendszeresen szerveznek szakmai programot a térség pedagógusainak. A szervezésben több budapesti kerület, köztük Újbuda is részt vesz, ezáltal minden évben máshol tartanak köznevelési konferenciát, idén Újbudán került erre sor. Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató szerint az együttműködés azért is fontos, mert az egyes országok közneveléseit összehasonlítva könnyebb értékelni a hazai gyakorlatot.
Az idei konferencia témáját a köznevelés aktuális kérdései és az óvodából iskolába lépés nehézségei adták. Szó volt a felzárkóztató oktatásról, valamint a logopédia ellátásra szoruló gyermekek óvodai integrációjáról is. Győrffyné Molnár Ilona elmondta, korábban Magyarországon is nehézséget jelentett az óvoda és az iskola közötti átmenet, ez Bulgáriában továbbra is probléma.
Petar Dulev a fórum szervezőbizottságának elnöke elmondta: már hét éve tart Magyarországgal az együttműködés. Szerinte az óvodából iskolába lépés világszerte kérdéseket vet fel.

H.S.