Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Bölcsődék Napja: díjazták a kisgyermeknevelőket, bölcsődei dolgozókat

Újbuda   |   2017, április 21 - 12:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerület bölcsődéire nem csak az önkormányzat vezetői, az intézmények dolgozói, hanem egész Újbuda büszke lehet – mondta Molnár László alpolgármester, a hetedik alkalommal megrtartott Bölcsődék Napján a B32 Galéria és Kultúrtérben. Szokás szerint, idén is több kisgyermeknevelő részesült polgármesteri dicséretben és átadták a "Magyar Bölcsődékért" alapított Akócsi Ágnes Díjat is.

A Kuckó bölcsőde kisgyermeknevelője, Zsolnai Dóra gitár- és énekjátékával kezdődött az idei Bölcsődék Napja a B32 Galéria és Kultúrtérben. - Az elmúlt években óriási fejlődést jellemezte a bölcsődei intézményrendszert és a nevelői munkát – mondta köszöntőjében Molnár László alpolgármester. Ez szerinte annak is köszönhető, hogy a bölcsődei ellátás hivatalosan is a köznevelés, mint a legnagyobb ellátórendszerek egyikének része lett. A bölcsődei nevelők, pedagógusok emberfeletti módon teljesítik munkájukat, amelyet nem csak kerület szerte, de Újbuda határain túl is méltatnak. Az önkormányzat is igyekszik kivenni részét a bölcsődék támogatásában: bár a lehetőségek korlátozottak, sikersztorik mindig akadnak, ilyen például a Dúdoló Bölcsődében néhány napja átadott sóbarlang, mezítlábas- és fűszerkert.

Újdonság a kerületben, hogy bővülnek az alapszolgáltatások, azaz változik a felügyeleti- és játékos, délutáni felvigyázó rendszer – mondta az Egyesített Bölcsődei Intézmények intézményvezető-helyettese. Ez a gyes-en, gyed-en lévő anyukákat segíti, azzal, hogy gyermekük néhány órát közösségben, szakszerű felügyelet mellett tölt.

Ugyancsak kedvező fordulat, hogy a középfokú végzettségűek is részesülhetnek a pedagógus-életpályamodell keretein belül biztosított bérkiegészítésben. Idén is több kisgyermeknevelő részesült polgármesteri dicséretben, amelyeket Molnár László alpolgármester adott.

Kiemelkedő szakmai munkáért dicséretben részesült:

NAGY ÁGNES – BÓBITA BÖLCSŐDE 1982 óta bölcsődében dolgozik, 1997 szeptemberétől a XI. kerületben. 2004-ben szerzett szakgondozónői oklevelet. Munkáját megbízhatóan nagy hozzáértéssel végzi, a szülők számára mindig elérhető, segítőkész. Fontos számára a szakma képviselete, a szakmai értékek továbbadása. A gyerekekkel hamar megtalálja a közös hangot, kellemes légkört teremt a csoportban. Vidám alaptermészete sokszor átsegíti a napi nehézségeken, segítve ezzel kollégáit is. Tanácsaira, meglátásaira munkatársai hallgatnak. A tanulókat szívesen tanítja, oktatja.
KURUCZ MÁRIA VERONIKA – NAPSUGÁR BÖLCSŐDE 1985 óta biztosítja a gyerekek számára a szeretetteljes légkört, segíti a harmonikus testi-lelki és szociális fejlődésüket. Igyekszik maximális felkészültséggel, empátiával, szakszerűen gondozni a rábízott gyermekeket. Nagy figyelmet fordít az egészséges életmód kialakítására, fontos számára a szülőkkel való kapcsolattartás, rendszeresen kommunikál a gyermekek fejlődésével kapcsolatos eseményekről. Szívesen vesz részt szakmai továbbképzéseken, fórumokon. Napi nevelő - gondozó munkáján felül részt vesz a képző iskolák tanulóinak gyakorlati felkészítésében. Folyamatosan konzultál a kollégákkal, szakmai vezetőkkel, szakemberekkel a gyermekek fejlődésének elősegítése érdekében. Munkáját megbízhatóan, nagy odafigyeléssel, szeretettel végzi, kollégáival tisztelettudó, segítőkész.
SIMONNÉ HELLENBACH ANDREA – SZEMÜNK FÉNYE KÖZPONTI BÖLCSŐDE Technikai dolgozóként több mint 5 éve kiemelkedő, példaértékű munkájával ideális modell a kerületben dolgozók számára is. Csendes, szerény egyéniség, munkájában mindig pontos, megbízható, szorgalmas. Jó kolléga, akire minden helyzetben számítani lehet. Környezete tisztaságára, rendezettségére maximálisan ügyel. A kisgyermeknevelők munkájához ideális hátteret biztosít. Minden lehetőséget megragad, hogy aktív részese legyen a Szemünk Fénye Bölcsőde mindennapjainak. Gyermekekkel, szülőkkel is jó kapcsolatot ápol, tiszteletben tartva a kompetenciahatárait.
SAGÁT GÁBORNÉ – KUCKÓ BÖLCSŐDE Több, mint negyven éve dolgozik a kerületben. Pályafutását a Fonyód utcai – mai nevén Bóbita – bölcsődében kezdte, ahol a rá bízott gyermekeket nevelte-gondozta. 2000 óta dolgozik a Kuckó Bölcsődében, bölcsődevezető helyettesként látja el feladatát. A szülőkkel és a munkatársakkal jó kapcsolatot ápol. Nagy élettapasztalattal rendelkezik, így a kollégák bármikor számíthatnak rá, észrevételeivel és tanácsaival sokszor nyújt segítséget. Empatikus egyénisége révén tisztelet övezi a kollektíván belül. Kiegyensúlyozott, derűs személyiség.
BALÁZS-KERCSÓ BERNADETTE – EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYEK Az Egyesített Bölcsődei Intézmények központi feladatainak ellátásában 5 éve kulcsfontosságú szerepe van. Munkáját tudatosan, felkészülten és lelkiismeretesen végzi, mindig lehet rá számítani, gyorsan reagál az új helyzetekre, napra kész a törvények, rendeletek értelmezésében, figyel az előírások betartására. Folyamatosan tanul, érdeklődik, konzultál a kitűzött célok elérése érdekében. Emberi magatartása, szorgalma példaértékű, kiegyensúlyozott személyiség. Precíz, kitartó munkavégzés jellemzi.

A polgármesteri dicséretek mellett kiosztották a Magyar Bölcsődék Egyesülete által „A Magyar Bölcsődékért” alapított Akócsi Ágnes Díjat, mely azok számára adományozható, akik a bölcsődék ügyéért fáradhatatlanul, példamutatóan dolgoztak és a bölcsődék értékeinek gyarapításában kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Idén a díjat Schmidka Istvánné a Bóbita Bölcsőde vezetője nyerte el. A díjátadó után Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus tartott előadást a „Mese hatása a 3 éven aluliak fejlődésére” címmel.

T. K.