Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Böjte Csaba ismét Újbudán járt

Újbuda   |   2018, szeptember 17 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kászonimpéri Szent Katalin Gyermekotthon lakóinak alkotásaiból nyílt jótékonysági kiállítás a Bartók1 Galériában szeptember 14-én.

A Bartók1 Galériát vezető László Dániel hosszabb időszakot töltött az árváknak otthont biztosító házban Kászonimpéren, ahol rajzolni, festeni tanította a gyermekeket. A rajzok bevétele a gyermeké, elköltéséről is ők rendelkeznek. Mindez Böjte Csaba atya döntése volt, aki személyesen látogatott el a Bartók Béla úti galériába, hogy megköszönje a szervezőknek, hogy lehetővé tették a gyermekek budapesti kirándulását. Utazásukhoz a Budaörs a Mi Városunk Egyesület gyűjtött támogatást, majd az adományt a Bartók1 Galériában adta át. A rendezvényen László Dániel készített portékat a rajzaikat felmutató gyermekekről.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.