Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Bodrogi Gyula Budapest díszpolgára

Újbuda   |   2021, november 23 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A főváros napján, november 17-én adott át a Fővárosi Önkormányzat elismerő díjakat olyan személyiségeknek, szervezeteknek, akik/amelyek Budapest életében meghatározó szerepet játszanak. A kitüntetettek között többen Újbuda kiválóságai is.

Budapest díszpolgára lett az évtizedek óta a XI. kerületben élő Bodrogi Gyula, aki már 2005 óta Újbuda díszpolgára. A számtalan díjjal kitüntetett színművész, a Nemzet Színésze Budapest kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepe, a színházi és filmvilágot gazdagító alakításai, páratlan életműve elismeréseként kapta meg ezt a címet.
Budapestért díjjal ismerte el a főváros a Bartók Béla úton működő Archikon Építésziroda munkásságát, kiemelve az iroda Budapest élhetőbbé tétele érdekében folytatott tevékenységét, szemléletformáló és környezettudatos gondolkodásmódját. Az Archikon tervezte Újbudán többek között a Szivárvány Óvoda, valamint a Bikás parkban található kávézó épületét.
Ugyancsak Budapestért díjat kapott Bernárd János, a Budapesti Szabadidősport Szövetség és a Budai XI. Sportegyesület elnöke generációk egészség- és mozgáskultúráját megújító aktivitásáért.

Fotó: MTI/Kovács Attila