Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Bő egy hétig tart még az ország legnagyobb jótékonysági ruhagyűjtő akciója

Újbuda   |   2015, április 30 - 01:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadszor indult útjára az Adok-Kapok Napok jótékonysági program, amely az elmúlt években Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciójává vált.

A biatorbágyi Premier Outlet az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva május 9-ig várja a jó minőségű használt, tiszta ruhákat, játékokat és sportszereket a krízishelyzetben lévő gyermekek, családok részére. Az első ruhadarabot Dobó Kata színésznő ajánlotta fel.

A kezdeményezés évről-évre népszerűbb, az első évben közel 18 ezer, tavaly pedig mintegy 40 ezer darabot jó állapotú ruhaneműt gyűjtöttek össze a program során. Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló gyermekek, családok részesülnek a felajánlásokból. A segélyszervezet átmeneti otthonaiba sokszor olyan váratlan krízishelyzet miatt kerülnek családok, hogy mindenüket hátrahagyva kell menekülniük, így a menedék mellett ruhára is azonnal szükségük van.

- Az Adok-Kapok Napok során különösen jó minőségű ruhákat, cipőket kapunk, méghozzá példátlan mennyiségben – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Dobó Kata az esemény védnöke elmondta, hogy a nagy érdeklődés miatt idén a tervezettnél három órával korábban ki kellett nyitni az Adománygyűjtő Pontot. Az akcióhoz csatlakozott korábban Orosz Barbara, Keveházi Krisztina, Tatár Csilla és Gönczi Gábor is, idén Dombóvári Vanda, Wolf Kati és Kőváry Barna is vitt magával adományt.

A Premier Outlet 99-es üzlete május 9-ig, hétfőtől csütörtökig 10-20 óra között, péntektől szombatig este 9 óráig várja a felajánlásokat. A biatorbágyi outlet központ kedvezményre jogosító kuponokkal köszöni meg az adományokat.