Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Beszélgetés a BudaPartról

Újbuda   |   2017, május 8 - 10:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A főváros legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjéről, valamint annak engedélyeztetéséről az LMP szervezett vitafórumot. A Fővárosi Közgyűlés még decemberben döntött a beruházásról, amelyről Takács Viktor Újbuda főépítésze és Bardóczy Sándor tájépítész beszélgetett Gajárszki Áron önkormányzati képviselő moderálásával a TEMI Fővárosi Művelődési Házában május 3-án.

A Lágymányosi-öbölbe tervezett BudaPart beruházás során a jövőben mintegy 56 hektáros területen épülnének irodaházak, lakóházak és kereskedelmi egységek. A fejlesztések szükségesszerűségét Takács Viktor Újbuda főépítésze és Bardóczy Sándor tájépítész sem kérdőjelezte meg, a projektet megalapozottnak tarják. Újbuda főépítésze kiemelte: a Kopaszi-gát környékének bővítése megakadályozza az agglomerációba való kiköltözést, a zöld területek sem változnak majd, a parkot tovább bővítik az öböl nyugati oldalán. A közlekedés viszont ettől függetlenül több kérdést felvet - ahogy ezt a közönség soraiból többen is jelezték. A legnagyobb vitát a 120 m magas, 33 emeletes toronyház váltotta ki. Bardóczy Sándor előadást tartott a magasházak európai történetéről. A szakember attól tart, hogy az épület jelentősen megváltoztatja majd Budapest látképét. Újbuda főépítésze megengedőbben beszélt az épületről. Azt mondta, a Kopaszi-gáton épített magasház megkérdőjelezése sokak számára érzelmi kérdés. Szerinte az épület nem vet fel katasztrófavédelmi kérdéseket, a tervek pedig még nem véglegesek. Az építkezés 1 év múlva kezdődhet, és várhatóan 2-3 évig tart majd.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.