Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Beszámoltak tanulmányútjukról a Grosics suli pedagógusai

Újbuda   |   2018, május 24 - 15:02Nyomtatóbarát változatSend by email

Szakmai napon számoltak be külföldi tapasztalataikról az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola tanárai. A pedagógusok az Erasmus+ program keretében vettek részt a továbbképzéseken, amelyek életre szóló élményeket, a tanításban is alkalmazható információkat, gyakorlatot szereztek.

Az Erasmus+ programban részt vevő pedagógusok az Egyesült Királyságban vettek részt továbbképzéseken. Ezeken előadásokat hallgattak az angol oktatási rendszerről, a mérési és értékelő módszerekről és a tanfelügyeletekről. - Ez mind olyan motiváció volt, amiért érdemes volt elindulni ezen a pályázaton – mondta Kis Mihály, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója, aki résztvett a programban. Elmondta: Southamptonban vett részt a szakmai programon, ahol három középiskolába (secondary school) is ellátogatott. Ezen kívül kirándult Winchesterbe is.

A program résztvevői Franciaországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Magyarországról, Törökországból és Olaszországból érkeztek. Kis Mihály kifejezetten érdekesnek találta a brit iskolarendszerről és tanfelügyeletről (OFSTED) szerezett információkat.

Scholczné Alapi Zita angol tanár a projekt vezetőjeként vett részt a programban, Belfastban. Külföldi kollégáival bejárták Észak-Írországot, ezen belül az északi partot és Derry-Londonderry környékét, valamint ellátogattak az ország fővárosába, Dublinba is. Úgy véli, az út során olyan nyelvi és szakmai ismerettel gazdagodott, amit szívesen alkalmaz a hazai tanításban.
A program tovább folytatódik, nyáron tizenegy grosicsos pedagógus indul tanulmányútra.

T. K.