Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Befejeződött a kétnapos minifesztivál

Újbuda   |   2018, június 15 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Másodszor rendezte meg Gárdonyi teret és a közösségépítést népszerűsítő Gárdonyi Pikniket a B32 Galéria és Kultúrtér. Az eseményt június 7-én és 14-én tartották. A zárónap programjai a rossz idő ellenére jó hangulatban teltek.

A Gárdonyi piknik második napján ajándékot kaptak azok, akik megfogalmazták, mit jelent számukra a nyár. Így tett Takáts Eszter, a maga által "mezitlábas városi folknak" nevezett műfaj hazai képviselője is, aki elsőként koncertezett a zárónapon. Eszter az energia, szerelem és a lazaság szavakat írta fel egy táblára.

A minifesztivál utolsó napja sem maradt Lemezjátszó nélkül, a népszerű programsorozat most a Fonográf együttes Country című lemezét mutatta be. Horváth Gergely házigazda ezúttal Kardos-Horváth Jánost kérte fel, hogy meséljen a koronghoz kötődő élményeiről. Az ifjú gitáros, énekes gyermekként ismerte meg az albumot szülei hatására. A Kaukázus együttes frontembere még ma is megtalálja az értéket a könnyed, pár akkordos dalokban, és szívesen ismertette meg másokkal ezt a lemezt a B32-ben is. A Lemezjátszó beszélgetés után Kardos-Horváth János egy rövid akkusztikus koncertet is adott a Gárdonyi téri intézményben.

D.B.S.