Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. hétfő, Petra

Bartók-negyed 2030

Újbuda   |   2022, szeptember 6 - 10:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tavaszi fórumokat, megbeszéléseket követően a közelmúltban elkészült a Bartók-negyed fejlesztési és menedzsment akciótervének egyeztetési tervezete.

Ez átfogóan határozza meg a Bartók-negyed kiterjesztett területére vonatkozó önkormányzati célokat és a megvalósításukhoz szükséges feladatokat.

"Célunk, hogy a Bartók-negyedben található kulturális, közösségi, gasztro és egyéb szolgáltatók a lakosság érdekeivel összhangban működjenek, illetve ahhoz kapcsolódóan kínáljanak egyre több kulturális és közösségi élményt. Ezzel párhuzamosan pedig a területen található szolgáltatók biztonságos, rendezett környezetben és keretekben tudjanak működni. Nagyon izgalmas és fontos folyamat, ahogy megkeressük a lakosság és a szolgáltatók számára is legmegfelelőbb feltételeket. És mindeközben látjuk magunk előtt, ahogy ezek mentén a Bartók-negyed majd folyamatosan tovább fejlődik" – fogalmazott Barabás Richárd kulturális alpolgármester.

Az önkormányzat számára fontos, hogy a terv minél inkább találkozzon az érintettek törekvéseivel, így azt lakossági egyeztetésre bocsátja. Várnak minden érdeklődőt a szeptember 13-án 18 órakor kezdődő lakossági fórumon a B32 Galéria és Kultúrtérben.

Az akciótervet ide kattinva érheti el.
Véleményét, javaslatait pedig szeptember 25-ig várják a bartoknegyed@ujbuda.hu e-mail címen.