Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Balatonakaliban táboroztak a partnervárosi gyerekek

Újbuda   |   2015, július 27 - 13:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Marosvásárhelyi és a kárpátaljai Bene város iskolásaival táboroztak együtt Balatonakaliban az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói júliusban.

A közös táborozás idején a gyerekek megnézték Szigligeten a vitézek fegyveres bemutatóját, a Tihanyi Apátságban megtekintették I. András sírját és az 1055-ből való Tihanyi Alapítólevelet.

A strandolás és fürdés mellett esténként a közös játékok és programok közben barátságok is szövődtek, de volt szalonnasütés, röplabdázás, pingpongmeccs, batikolás, kártyázás, daltanulás. Idén sem maradhatott el Balatonakali strandján az esti szórakozás, amelyen Bene, Marosvásárhely a Budapest táborozói éjfélig ropták a táncot. - Hazafelé jövet pedig már a következő évi találkozást tervezgették a fiatalok – írta beszámolójában Lengyelné Nádasi Andrea táborvezető.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.