Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Babakocsis sétanap volt Újbudán

Újbuda   |   2019, június 27 - 10:39Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén negyedik alkalommal keltek útra babakocsis anyukák és kerekesszékkel közlekedők, hogy feltérképezzék a kerület akadálymentességét A Babakocsis sétanap résztvevői megállapították, hogy legtöbb helyen a járda megfelel a követelményeknek, ahol mégsem zökkenőmentes a közlekedés, azt térképen jelölték.

Közel száz babakocsis anyuka és kerekesszékkel közlekedő ember gördült ki a Zsombolyai utcából azért, hogy tesztelje az újbudai utcák és forgalmas átkelők biztonságát, megközelíthetőségét, járhatóságát, valamint a családbarát és akadálymentes szolgáltatásokat. A programhoz ismert kismamák is csatlakoztak, a babakocsisok között volt Trokán Anna színművész és Juhász Anna irodalmár, valamint Király Nóra alpolgármester is. A csapat az önkormányzat Zsombolyai utcai épületéből indulva az Allee Bevásárlóközpontig egy közel 3 kilométeres útvonalat tett meg, végül megállapították, hogy noha akadnak még javítani való területek a kijelölt útvonalon, a legtöbb helyen azért a járda és az átkelőhelyek megfelelnek a biztonság és az akadálymentesség követelményének, illetve egyre több játszótér, család- és bababarát szolgáltatás a kerületben.

Újbuda Önkormányzata évek óta kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségre és a családbarát szemlélet megteremtésére, az ehhez szükséges feltételek kialakítására. Molnár László alpolgármester szerint ezért szorosan együtt kell működniük az intézményeknek, szervezeteknek. Az akadálymentes környezet kialakításánál fontos a „semmit rólunk nélkülünk” elv érvényesülése, az érintettek bevonása a kezdetektől, mert csak így garantálható, hogy a beruházások tényleg megfelelnek majd az igényeknek.