Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 10. szombat, Margit, Gréta

Babák, szénalovak, fajátékok egy helyen

Újbuda   |   2017, május 26 - 11:12Nyomtatóbarát változatSend by email

Kézzel készített babák, rájuk szabott ruhákban, szalmából és vesszőből font állatfigurák, logikai fajátékok az Albertfalvi Helytörténeti Gyűjtemény és Iskolamúzeumban.

Sokan érdeklődtek az Albertfalvi Helytörténeti Gyűjtemény és Iskolamúzeum Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesülettel közösen szervezett „Korán tanítsuk meg szeretni a szépet” című kiállításra iránt. A tárlatot az egyesület elnöke, Tüskés Tünde nyitotta meg. Szerinte a szervezet ezzel a gyűjtéssel is a nemzeti tárgykultúra értékeire épített, szakmai és esztétikai szempontból is a hiteles népművészeti, kézműves és iparművészeti tevékenység fontosságára, illetve termékeire hívja fel a figyelmet. A látogatók megismerhetik a népi kultúra jól használható és szép emberi környezetét, az élő, alkotó népművészet ápolóit és gazdagítóit.

Beleznay Andor nyugalmazott iskolaigazgató, a helytörténeti múzeum alapítója az egyesülettel folytatott közös munkáról pozitívan szólt, szerinte egyre több kiállító érkezik a múzeumba.

A tárlatot június végéig lehet megtekinteni.

T. K.