Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

B32 Brunch és B10 nyitás

Újbuda   |   2021, szeptember 7 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 18-án lesz a B32 Brunch és Utcabál, valamint ekkor nyitja meg kapuit az Eleven Ősz programsorozat részeként a Bercsényi utca 10. szám alatt létesítendő Art & Tech Center. Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés vezetője Barabás Richárd alpolgármester.

A B32 Brunch és Utcabált idén először rendezik meg a kerületben, de remélhetőleg később egy nagyobb méretű kulturális rendezvénysorozattá forrhatja ki magát. Az esemény szervező partnere és programkoordinátora a Város és Folyó Egyesület (Valyo), amelyhez olyan sikeres közösségi projektek kapcsolódnak, mint a Rakpart, a Szabi híd vagy a Nehru part felújítása.
Szeptember 18-án, szombaton 11–13 óra között közösségi reggelire („morzsapartira”) várják a kerület lakóit. A szervezők arra biztatják a környékbelieket, hogy vigyék le reggelijüket, tízóraijukat a lezárt és berendezett Bercsényi utcába, és fogyasszák el ott, szomszédaik, barátaik társaságában, számtalan izgalmas gyermek- és felnőtt program kíséretében. Ha különleges gasztronómiai élményekre vágynak, akkor az Eleven Ősz segítségével lehetőség nyílik speciális piknikkosarak vásárlására.
A délutáni órákban az érdeklődők a Valyo szervezésében a leendő Art & Tech Centerhez, illetve az Insert programhoz kötődő közösségi workshopokon vehetnek részt, majd 16.00 órakor hivatalosan is megnyílik a Bercsényi 10. Itt egy projektkiállítás mutatja majd be a kerületben zajló CUP 4 Creativity pályázatot, a kerület lakói számára készülő Insert programot, illetve a leendő technológiai központot. A projekt partnerei és munkatársai szervezett tárlatvezetésekkel segítenek ebben, illetve további interaktív programokkal várják a lakosság visszajelzését a fejlesztésekkel kapcsolatban. A kiállítás az Eleven Ősz keretében két napig tekinthető meg.
A szombati program zárásaként mindenkit várnak este a Bercsényi Utcabálra, ahol a Maszkura zenekar gondoskodik majd a hangulatról.