Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Az Uniqa Team Újbuda volt 2015-ben a legjobb triatlon klub

Újbuda   |   2016, január 26 - 17:23Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Traitlon Szövetség minden év végén nyilvánosságra hozza a klubok éves teljesítményét megmutató különböző ranglistákat. Az élsport ELIT néven gyűjtögetheti pontjait, az AG (Age-group) az amatőr OB-kon és hazai versenyeken szerezhetnek pontot, az utánpótlás (UP) ranglistára pedig a juniorok vagy a még fiatalabbak juthatnak.

Az újbudai csapat eddig is a legjobbak között volt, hiszen nem volt olyan év, hogy az összetett top6-ból kiszorultak volna, de jellemzően az ELIT kategóriában voltak erősek (Dudás Eszter révén Ifjúsági olimpiai bajnokuk is volt), míg az AG-ra két-három éve kezdtek nagyobb figyelmet fordítani, az UP kategória pedig csak az elmúlt évben izmosodott meg.

Az olimpikonokat adó egyesületek (Budaörs, Mogyi SE) mögött az Uniqa Team megtartotta 2014-es harmadik helyét, köszönhetően annak, hogy a hazai ELIT OB-kon kiemelkedően szerepelt. A legtöbb bajnoki címet gyűjtötte, köztük hölgyeknél a legfontosabb, az egyéni ELIT OB címet is Horváth Zsanett jóvoltából.

Az AG kategóriában az OB-kon, azon belül is főképpen a csapatversenyeken a legmeghatározóbbak az Uniqások, ennek elismeréséül itt is a harmadik helyet szerezte meg az egyesület, mely a vezetőedzőnek, Kuttor Csabának köszönhetően AG Európa-bajnokot is ünnepelhetett idén. A legnagyobb fejlődést az UP mutatta be, mely a 2014-es 19-ik helyről a 4-ikre torpedózta magát, azaz utánpótlás szinten is az egyik legerősebbé vált 2015-ben az Uniqa Team. Az igazi meglepetés azonban az összetett ranglista első helye a tavalyi 5-ik után. Ez méltó elismerése annak a szisztematikus építkező munkának, amit 2008-tól végez a klub Újbudán.

2015-ben az öttusa szakosztály is megújult Fecskovics Attila utánpótlásedző jóvoltából. A kis öttusázók is számos OB címet, MK győzelmet és dobogós helyezést ünnepelhettek idén. A két szakosztály ráadásul egymást erősíti mind edzéseken, mint a versenyeken, így 2016-ban már nem lenne meglepő, ha az öttusa szakosztállyal kapcsolatban is hasonlóan szép eredményekről tudnánk majd beszámolni.​

H.L.