Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Az olvasás mindenkié

Újbuda   |   2017, január 16 - 15:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is folytatódik a több mint tíz éves múltra visszatekintő Könyvet Házhoz című program. Az erről szóló megállapodást Újbudai Önkormányzata és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár még évekkel ezelőtt kötötte. A szerződés megújításának köszönhetően a kerületi könyvtárak állományához azok is hozzájuthatnak, akik idős koruk, vagy fogyatékosságuk miatt nem tudnak könyvtárba menni.

Megújította Könyvet Házhoz című programját a kerület, amelynek köszönhetően az újbudai könyvtárak állományához mindenki hozzájuthat, aki idős kora vagy mozgáskorlátozottsága miatt nem jut el könyvtárba. A kiszállítás az önkormányzat finanszírozásával és az Újbudai Szociális Szolgálat közreműködésével történik, a szolgálat autós futárt küld az igénylőkhöz. Az elektronikus adathordozók (CD-k, DVD-k) használatához szükséges felszerelést szintén házhoz viszik.
Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója a megállapodás - a FSZEK Karinthy Frigyes Könyvtárban tartott - aláírásakor elmondta, a Könyvet Házhoz program évek óta népszerű, a szolgáltatás a 11. kerületben kifogástalanul, sikeresen működik. Szerinte mindez az önkormányzattal folytatott együttműködésnek köszönhető. Fodor Péter hozzátette, az emberek még mindig szívesen olvasnak, függetlenül attól, hogy felnőttek vagy gyerekek. Igaz ugyan, hogy a 14 éves kort betöltő fiatalok átmenetileg okos készülékeik felé fordulnak, felsőfokú tanulmányaik folytatásával azonban visszatérnek a könyvek, könyvtárak világához.

A szerződés aláírásakor Hoffmann Tamás polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat által évről évre folyamatosan biztosított pénzügyi támogatás mellett fontos feladatának tekinti, hogy már egészen kicsi gyerekkorban megismertessék az iskolásokkal a könyvek világát. Ezért különböző könyvtár látogatási programokkal is igyekeznek ösztönözni a gyerekek olvasásszeretetét.
A három oldalú szerződést Szepesfalvyné Magassy Márta, az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezetője is aláírta. Megköszönte az együttműködés adta lehetőséget, amellyel az idősek és mozgásukban korlátozottak is élvezhetik az irodalmat.

A Könyvtár Házhoz szolgáltatás részleteiről a 279-1483-as telefonszámon, a fszek1106@fszeh.hu e-mail címen, illetve személyesen a könyvtár nyitvatartási ideje alatt lehet érdeklődni.

T. K.