Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Az Idősek Világnapját ünnepelte Újbuda

Újbuda   |   2014, október 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Idősek Világnapját ünnepelte az önkormányzat és az Újbudai Szociális Szolgálat Idős klubjai a Flamenco Hotelben. Az idős közönséget ebéddel, zenés műsorral és ajándékokkal lepte meg a kerület.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjának, azóta a föld minden pontján ezen a napon köszöntik az öregeket. A kerületi megemlékezésen elsőként Császár Angéla Jászai Mari-díjas színművésznő mondott életösszegző verseket, majd egy tárcával emlékezett meg a régi időkről. Mesélt arról, amikor még nem volt az autókban gyerekülés, amikor a gyógyszeres és vegyszeres üvegek még nem biztonsági kupakkal záródtak, amikor csapból itták a vizet, könyökvédő és sisak nélkül jártak biciklizni. - Mai szemmel csoda, hogy mindezt túléltük – mondta az 1980 előtt születettekről szóló előadásában Császár Angéla.

Hoffmann Tamás polgármester szerint fontos, hogy ünnepnapok mellett hétköznap is gondoskodjunk az idősekről, akik végigdolgoztak egy életet, gyerekeket neveltek, családokat patronáltak és saját közösségeiket építették. Emlékeztetett arra is, hogy nagyvárosban könnyebb magányossá válni, ezért szerinte nagyobb figyelmet kell fordítani idősek körében a közösségformálásra. Ebben nyújt segítséget a 60+ program, amely havonta több mint 250 közösségi programot biztosít számukra - mondta.

A rendezvényen Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor színművészek adtak elő operett részleteket, végül a polgármester a József Attila színházba szóló bérleteket adott át az időseknek.

T.D. - ÚjbudaTV