Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Az FTC is használja majd a Tüskecsarnokot

Újbuda   |   2014, augusztus 5 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újbudai Tüskecsarnokban játszhatja kiemelt mérkőzéseit az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata.

Az FTC is használja majd a Tüskecsarnokot

A várhatóan novemberre elkészülő Tüskecsarnokot csaknem húsz sportág képviselői használhatják majd – mondta el sajtótájékoztatóján Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos.


Jeney Zsolt Ákos, az FTC kézilabda-szakosztályának elnöke szerint a Tüskecsarnok átadása mérföldkő a szakosztály életében, mert fővárosi klubként fontos szempont, hogy itt vívhassák meg a legnagyobb érdeklődésre számot tartó csatáikat. Az utánpótlásnak sem elhanyagolható a fejlesztés, hiszen számukra új edzőtermek nyílnak meg - tette hozzá Jeney Zsolt Ákos.


Az elnök hangsúlyozta, a csapat célja, hogy a Bajnokok Ligájában a legjobb hat közé jusson, azaz a második csoportkörben az első három között végezzen. Első lépésként az együttes szeptember 20-21-én Lipcsében küzd a főtáblára jutásért.

A zöld-fehérek otthona az Elek Gyula Aréna, amely nemzetközi kupamérkőzések rendezésére nem alkalmas, ezért az elmúlt években Dabason játszotta ezeket a meccseit a csapat

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.