Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Az autósokat figyelmezteti a rendőrség

Újbuda   |   2017, augusztus 7 - 15:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A police.hu a hirtelen lezúduló, özönvízszerű esőzés során a látótávolság csökkenésén kívül a „vízen futás” veszélyeire hívja fel a járművezetők figyelmét.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői előrejelzése szerint a Nyugat-Dunántúl kivételével az ország több pontján várható eső, zápor, egy-egy zivatar.

A legjobb megelőzés minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos.

A nyár egyik jellemzője a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely próbára teheti a gépjárművezetőket.


A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut” a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebességgel, kopott gumiabroncsokkal közlekedünk. Ezért fontos az autógumi futó felületének bordázatát nyáron is ellenőrizni.

A rendőrségi portál zivatarban a sebesség azonnali csökkentését, vagy félreállást, és az út folytatását csak eső csendesedése után javasolja. Tartsanak nagyobb követési távolságot és lassabban közlekedjenek!

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.